[VIDEO] Mengah Bercakap Sebab Sukar Bernafas, Wanita Positif C0VID-19 Ini Moh0n Doa

V!rus C0VID-19 kini bukan sesuatu yang boleh dibuat main lagi, ia merupakan satu pnyakit yang tidak dapat diduga kehadirannya sudah banyak merag0t nywa manusia. Oleh itu orang ramai disarankan untuk sentiasa menjaga diri dan kesihatan masing-masing.

Umum mengetahui v!rus ini akan menyrang organ paru-paru yang boleh menyebabkan pesak!t tidak boleh bernafas dengan baik serta mampu untuk mer0sakkan 0rgan-0rgan lain dalam badan manusia.

Terbaharu, seorang individu telah memuat naik video seorang pesak!t wanita yang disahkan positif v!rus itu memoh0n doa orang ramai untuk kesembuhan dirinya.

Wanita tersebut telah menceritakan pengalamannya sepanjang dijngkiti v!rus itu. Namun lebih menarik perhatian warganet apabila wanita tersebut sedaya upaya bercerita dengan suara yang tercungap-cungap kerana tidak mampu bernafas secara normal.

Menurut wanita itu lagi dia sudah berada di hospital itu selama sebulan oleh kerana faktor kesihatannya yang naik turun. Dia tidak dibenarkan pulang kerana keadaan pernafasan yang kurang baik.

Justeru wanita itu turut berpesan kepada orang ramai agar sentiasa menjaga diri kerana wabak ini sangatlah sak!t dan dia juga menyelitkan bahawa dia sangat merindui keluarga kerana terlalu lama berada di hospital.

Disamping itu, perk0ngsian tersebut telah mendapat perhatian warganet yang turut mendoakan kesihatan wanita tersebut dan berdoa agar segala urusannya dipermudahkan dan beliau dapat pulang ke rumah berjumpa keluarga tersayang.

“ToIong jaga diri. Aku tahu semua orang taknak ahli keluarga dia jadi macamni. So jaga diri sendiri dan ahli keluarga. Semoga akak ni cepat sembuh dan semoga Allah angkat wabak ni secepat mungkin. Yang penting semua ambik vaksin untuk capai herd immunity.”

“Rem0k hati tengok mcm tu. Susah bernafas tapi still usaha utk bercakap.”

“Semoga akak ni diberikan kesembuhan. Aku sendiri pun baru keluar hospital sebab positif masih belum fully recover Smiling face with tear semoga semua yang baca dilindungi tuhan dari sebarang pnyakit dan wabak berbhaya, aamiinn.”

Rata-rata warganet bersimpati dengan nasib wanita itu dan meminta agar semua menjaga SOP supaya v!rus merbhaya ini tidak akan tersebar lagi.

Semoga akak dipermudahkan urusan dan cepat sembuh. – Sumber & video dipetik dari Yoy Network, Twitter

 Jangan lupa like, komen dan share ya. Terima Kasih!! Facebook@Mytv Viral

Leave a Comment