Terima Banyak Kc4man Netlzen, Skali K0men Dato Addy kana tarik Perhatian “Semua Nak Tunjuk Suci”

Nama penyanyi, Ifa Raziah menjadi perhatian ramai selepas dikatakan bergelek sakan di satu majlis akikah yang diadakan baru-baru ini.

Addy Kana Titip Ucapan Buat Ifa Raziah
Menerusi video yang dimuatnaik di TikTok, Ifa Raziah dilihat memuatnaik komen ‘tuan majlis’, Addy Kana yang menitipkan ucapan terima kasih kepada penyanyi dan pengacara yang sudi hadir memeriahkan majlis akikah anaknya, Aeyden Mateen.

“Tqtq kak @ifa_raziah. Memeriahkan majlis saya. Mereka tak akan faham atur cara majlis. Yang pasti semasa majlis aqiqah semua dalam keadaan tertib dan hormat.

Susah nak terangkan pada netizen yang mindset ahli syurga ni. Bagus nak tegur tapi bila orang terangkan situasi sebenar mereka tukar point off view yang lain dan salahkan kita konon semua kita tak betul. Hak masing dan majlis dan atur cara kita yang aturkan. Semua nak tunjuk suci.”-Tulis Addy Kana.

“Ada Aku Kisah??”
Ifa Raziah menerusi hantaran di Instagram menyatakan bahawa dirinya sudah tidak kisah akan pendapat orang lain sama ada menyukai atau membencikan dirinya.

“Akan sampai satu point. IT DOESN’T MATTER ANYMORE. Uols suka i ke. Tak suka i ke..Ada aku kisah?? Nak suka alhamdulillah. Tak suka pun takde hal lah. Tak semua orang suka kita. Dan kita pun tak perlu suka semua orang!!”-Tulis Ifa Raziah

Murai MY sebelum ini melaporkan mengenai Ifa Raziah yang menyatakan bahawa dia dibayar untuk bergelek sakan dan bukannya secara percuma. Malah dia juga menyatakan bahawa dia bukanlah seorang perempuan mur4han dan dia mempunyai m4ruah dan harga kerana masih lagi ada permintaan terhadap dirinya.

Sumber : Murai

“Nak Tengok Bayar la..Saya Bkannya perempuan Mvrahan” Ifa Raziah ‘S0und’ Netlzen

Baru-baru ini nama pelakon Ifa Raziah menjadi perhatian ramai apabila dia kelihatan sakan bergelak bersama artis lain di semua majlis akikah pasangan Addy Kanna sehingga mencetuskan amarah serta kecaman hebat warganet.

“Kau ingat gelek aku tu free ke? Semua gelek aku tu masuk duit tau”

Terbaharu, tular sebuah video di Tlk Tok mengenai selebriti berusia 47 tahun ini di mana dia diminta warganet untuk ‘bergelek’ ketika dalam siaran langsung, namun dibidas oleh Ifa Raziah dengan mengatakan dirinya bukan sesuka hati untuk berbuat sedemikian sekiranya tanpa bayaran.

Ifa atau nama sebenarnya Saripah Raziah Mustapha menjelaskan dirinya tidak akan menerima sebarang pekerjaan tanpa dibayar memandangkan ia adalah sebahagian daripada punca pendapatan.

“Bukan free tau. Aku duduk dalam dunia ini tak ada buat benda free. Semua berbayar. Bukan setiap hari kita untung, ada masanya kita tak untung macam orang berniaga seperti saya. Ada masa yang tak ada show (persembahan), ada masanya saya laris di pasaran di mana saya ada tiga atau empat kali show.

“Tapi, kalau yang masuk ini (siaran langsung di TikTok) ini mahu saya berg3lek, suruh menyanyi, benda itu bukannya free tapi berbayar. Kalau masuk duit dalam akaun, saya boleh bergelek. Dengan bayaran, tiada benda free di dunia ini.”ujar Ifa.

Saya bukannya perempuan mur4han. Saya masih ada nilai
Ifa berkata, dirinya bukanlah seorang perempuan mur4han kerana dirinya masih mempunyai nilai dan laku di pasaran. Tambah penyanyi dangdut itu, dia turut menerima apa-apa sahaja undangan majlis seperti akikah, perkahwinan, birthday, marhaban termasuklah majlis percer4ian asalkan dibayar.

“Majlis kahwin boleh panggil akak (Ifa), birthday boleh, marhaban pun boleh. Kau ingat aku boleh menyanyi dangdut sahaja? Tak boleh marhaban? Majlis perceraian kau pun boleh. Kau bayar saja kat aku.”ujarnya lagi.

Jelas Ifa, dia tidak merasakan undangan untuk menyanyi dan bergelek itu merupakan satu masalah memandangan dia dijemput dan membuat persembahan berbayar bagi menghiburkan orang.

Nak marah tapi kena sabar.. Kalau tanpa haters, benda takkan viral dan popular
Dalam pada itu, Ifa yang turut dikenali Miss Diva mengatakan dirinya masih dikenali ramai disebabkan bantuan ‘haters’ yang tidak senang duduk dengan apa yang dilakukannya. Walaupun dirinya mahu memarahi warganet yang mengecam, namun dia harus meluahkan kesyukuran atas ‘highlight’ yang diberikan kepadanya.

“Walaupun dia tak suka kita, haters, tapi dia yang ambil berat pasal kita. Apa yang I (saya) buat, dia akan buat jadikan konten dan kongsi di media sosial. Saya hargai tapi dalam masa sama kesian.”katanya.

Angkuhnya cakap
Pun begitu, perkongsian tersebut menerima pelbagai reaksi di kalangan warganet di mana ramai mengatakan selebriti bercakap ‘angkvh’.

Terdahulu, Ifa menjelaskan dirinya dibayar berpuluh-puluh ribu untuk menyanyi dan gelekkan itu yang memberikan dirinya duit.

Tonton klip penuh :

Sumber : OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Comment