“Taknak menyinggung perasaan isteri dan mana2 pihak” Syamsul dalam pr0ses selamatkan rumah tangga

Pelakon dan pengarah, Syamsul Yusof sebenarnya dalam proses menyelesaikan kemelut runnah tangganya.

Menurut Syamsul, dia nnengambil keputusan untuk berdiam diri kerana tidak mahu menyinggung mana-mana pihak.

“Inilah kehidupan, saya pun pernah berumur belas tahun. Saya pun dah umur berapa sekarang. I am aware of that.

“Saya bukan lari ke apa cuma saya ambil tindakan untuk berdiam diri, itu yang terbaik, iyalah kerana pihak sana dah keluarkan.

“Saya tidak mahu bila saya cakap nanti meny1nggung perasaan isteri, menyinggung perasaan mana-mana pihak.

“Tapi itulah dia kadang-kadang orang sekarang ini, netizen menganggap, minta maaf saya cakap.

“Tanpa kita sedar menganggap the real life now is for them to watch dan macam makan popcorn. What’s next? Apa episod minggu depan?

“Tapi ini kehidupan sebenar, ini adalah pilihan saya atau siapa sahaja artis yang diberi pilihan, untuk tidak memberikan komen.

“Sudah tentu akan sampai masanya saya akan beritahu. Tak akan saya nak diam sampai ke sudah. Saya tidak begitu.

“Saya masih dalam proses menyelesaikan masalah kemelut rumah tangga saya. Jadi itulah dia,” jelasnya kepada Gempak.

Syamsul ditemui usai siaran Iangsung program Meletop di Studio Satu, Astro pada Selasa.
Dalam pada itu, Syamsul juga turut menafikan dakwaan netizen yang mengatakan bapa kepada dua anak ini sudah bertunang dengan wanita bernama Ira Kazar.

“Baru-baru ini pula kata Syamsul dah bertunang, kat mana pula saya bertunang? Hari itu keluar saya dah kahwin pula,” ujarnya.

Nantikan temu bual penuh dalam segmen Lanchang Bethol untuk minggu ini.

Terdahulu, pada Mei lalu muncul desas-desus mengatakan Syamsul sudah berkahwin senyap-senyap dengan Ira.

Terbaharu, pada 21 Jun, isterinya Puteri Sarah telah berkongsi satu tangkap Iayar yang mendakwa Syamsul telah melangsungkan pertunangan dengan wanita tersebut.

Sumber : Gempak

Terbaru, pelakon Puteri Sarah Liyana mendedahkan satu kiriman mesej yang diterima menerusi direct message (DM) pada Selasa. Dalam tangkapan skrin (screenshot) itu mendakwa Syamsul dan Ira sudah bertunang namun tidak didedahkan bila.

Syamsul dan Ira Kazar sudah pun bertunang. Selamat bertunang Syamsul Luah rasa syukur. ‘Terima kasih DM saya. Kalau betul, alhamdulillah,’ demikian respon aktres berumur 37 tahun selepas mendapat khabar angin itu.

Dalam pada itu, pemilik nama Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin memberi peringatan agar tidak mengabaikan tanggungjawab terhadap dua cahaya mata, Syaikhul Islam, 5, dan Sumayyah, 3.

Jangan lupa tanggungjawab pada anak-anak. Sebelum ini, media melaporkan Syamsul dan Ira didakwa bakal berkahwin malah pelakon lelaki itu juga sudah bertemu dengan bapa mentuanya untuk berbincang hal pernikahan mereka.

Sekadar info, Syamsul dan Puteri Sarah berkahwin pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata.

Sumber : ohbulan

Kemelut rumah tangga yang sedang dihadapi oleh pelakon Puteri Sarah Liyana megar Kamaruddin dengan suaminya yang juga pengarah terkenal, Syamsul Yusof dilihat agak meruncing apabila pelakon wanita itu mendedahkan hal tersebut di media sosial.

Menurutnya, kehadiran orang ketiga yang juga anak kepada seorang aktor senior telah mengakibatkan rumah tangga mereka diduga sehingga membuatkan para peminat bimbang.

Enggan memberi sebarang komen. Disebabkan Syamsul tidak membuka mulut perihal apa yang berlaku, pihak Melodi TV3 telah mendatangi bapanya yang juga penerbit, Datuk Yusof Haslam untuk bertanyakan isu rumah tangga anak dan menantunya.

Doa yang terbaik buat anak menantu
Dalam kenyataan yang diperoleh dari YouTube TV3, Yusof tidak dapat membenarkan atau menidakkan sebarang gosip mengenai dakwaan anaknya, Syamsul sudahpun bernikah lain.

Namun beliau berharap apa yang disensasikan di media sosial tidak benar kerana amat menyayangi anak, menantu serta cucu-cucunya.

Apa yang boleh dilakukan sebagai bapa ketika ini adalah mendoakan yang terbaik untuk mereka. Harap semua spekulasi di media tidak benar
Walau bagaimanapun, jauh disudut hatinya, beliau berharap agar semua gosip tersebut tidak benar kerana cukup sayangkan rumah tangga Syamsul dan Sarah.

Dalam pada itu, beliau menjelaskan hubungan mereka anak beranak masih lagi baik dan masih tetap dengan pendirian untuk tidak memberikan sebarang komen berhubung kemelut rumah tangga anak dan menantunya.

Mohon menantu terus kuat. Akan tetapi, ketika meninggalkan pesan kepada Puteri Sarah, Datuk Yusof dilihat seb4k dan berharap supaya menantunya kuat dalam mempertahankan rumah tangga yang sedang diuji ini.

Bagusnya bapa. Semoga semua dipermudahkan. Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet terharu mendengar kenyataan yang dikeluarkan oleh Datuk Yusof yang disifatkan sangat positif.

Mereka juga memuji tindakan beliau yang bersifat neutral tanpa menyebelahi mana-mana pihak dalam kemelut rumah tangga yang sedang dihadapi oleh anak menantunya.

“Ya Allah sampai menangls ayah dia..serba saIah ayah dengan perangai anak”
“Sebaknya tgk seorg ayah yg sedlh dgn dugaan hidup rumahtangga anaknya..”
“Airmata seorang Ayah…sebak ht tengok Datuk nangis”

“mertua yg baik.. alhamdulillah.rezeki sara.. Allah uji nikmat suami.tp Allah kurnia mertua yg baik”
“antara 1 bnda yg sy paling takut ialah bila sy buat sesuatu yg menyebabkan air mata kedua ibubapa sy menitis”
“seorang ayah dan mertua yg bijak. semoga Allah kurniakan g terbaik buat mereka”

“ayat pertahankn rumahtangga Sarah mean jadi apa2 kemgkinan sara jgn undur diri…aq Jee ke rasa.…ni ayat dia”
“mertua syg menantu….mmg nampak sarah menantu yg baik..”

“Ya Allah gamak nya bt hati ayah luluh…nak hidup tenang, bahagia, bg hati mak ayah senang du..bt bnda yg susahkan hti mak ayah, hidup kucar kacir nnt”
“dia utama kan menantu.sebut pun menantu dulu”
“Hari Bapa,dia menitiskan air mata,Anak2 lihatlah perg0rbanan Bapa mu”

“nampak sangat dia sayangkan menantu dia ..moga hubungan sarah dan syamsul berkekalan . amin amin amin”
“Nmpak jelas yg datuk Yusof Haslam sayang sgt kat menantu nya. Untung Sarah.
Semoga Sarah kuat semangat dan sabar dgn ujian rumahtangga nie.”

“tgk ayah kau nangls nie sol.. nangls sbb rumahtangga kau nie sol.. n kau Ika, plz la
undur diri korbankn perasaan tue demi ank? mereka”

vldeo:

Sumber : OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Comment