“Masa Tu 0rg Ramai Tak Tahu Lagi”Puteri Sarah S4man Ira Kazar, Sekali Neelofa Masuk Komen, B0ngkar Perkara Ini!

Pelakon, Puteri Sarah Liyana, 37, memf4ilkan satu tindakan di Mhkmah Sksyen Kuala Lumpur dan dua aduan di pejabat agama terhadap wanita yang didkwa kekasih kepada suaminya, Syamsul Yusof iaitu Ira Kazar.

Puteri Sarah ketika ditemui di perkarangan pejabat Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) di sini, berkata, selepas hampir empat tahun men4han sabar dan menanggung derlta, dia akhirnya bertekad untuk mengambil tindakan undng-undng.

“Selepas saya pulang dari menunaikan umrah Mei lalu, saya nampak jelas dengan apa yang saya nak buat dan membulatkan tek4d.

“Jadi sebelum saya menunaikan umrah saya sudah memberikan segala maklumat kepada peguam dan sepanjang tempoh sebulan di luar negara mereka sudah siapkan dan mengkaji semuanya. Selepas saya balik umrah, terus kami membuat perbincangan dan mengambil tindakan saman,” katanya.

Puteri Sarah berkata, tujuan dia membuat tindakan itu adalah untuk mempert4hankan marvahnya yang sudah terc4lar dan sekian lama didiamkan.

“Isu ini tidak akan berlarutan kalau saya tidak diganggu pihak ketiga yang terus menc4bar. Sebelum ini saya ada kongsi di Instagram terdapat pihak yang menc4bar saya dengan menyatakan bila saya nak meny4man dan meminta pegvam saya untuk membuat tindakan segera. Jadi kami sudah f4ilkan dua s4man,” katanya.

Menurut Puteri Sarah, selain menuntut keadilan, dia juga mahu menyelamatkan rumah tangganya dan memperjuangkan haknya sebagai wanita teraniaya.

“Sebelum membuat keputusan ini, saya berfikir panjang mengenai apa yang akan berlaku kepada saya, perkahwinan dan keluarga. Namun, saya buat semua ini untuk diri saya dan keluarga. Sampai bila saya nak kena pij4k macam ini? Malah ramai juga wanita yang teranlaya yang menghantar mesej peribadi bertanyakan nasihat. Sekarang saya sudah bukakan jalan kepada mereka dan insya-Allah selepas ini siapa yang mahu ‘men0ndol’ itu, mungkin lebih berhati-hati.

“Saya buat semua ini demi memperjuangkan perkahwinan dan hak saya. Sudah ambil orang punya, duduk diam-diam. Jngn ambil orang punya, kemudian nak c4nang sana-sini selepas itu k4cau keluarga dan orang sekeliling,” katanya.

Sementara itu, pegvam yang mewakili Puteri Sarah, Ummi Kartini Abd Latiff berkata, pihak defendan iaitu Ira Kazar sudah menerima perintah injuksi interim, kelmarin.

“Kami failkan satu tindakan di Mhkmah Sksyen Kuala Lumpur berhubung ganggvan. Kami sudah mendapatkan perintah injuksi pada 24 Jun lalu, di mana perintah ini supaya defendan (Ira Kazar) berhenti meluahkan atau menyebarkan apa-apa bentuk ganggvan di soslal media atau di mana-mana platform sama ada dirinya atau yang berkaitan dengan dirinya.

“Ini kerana kadang-kadang ada pihak yang menggunakan akaun p4lsu. Jadi, ini adalah penting untuk memastikan tiada lagi ganggvan dalam keadaan semasa terhadap anak guam kami. Perintah dan permohonan ini sudah diserahkan kepada pihak defendan, kelmarin. Dia sudah menerima d0kumen itu dan kami akan bertemu di mhkmah pada 4 Julai depan,” katanya.

Ummi Kartini berkata, tindakan di Mhkmah Syariah pula masih lagi di dalam proses dan ia perlu bermula dengan aduan.

“Kami sudah f4ilkan aduan di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) pada 24 Jun lalu dan hari ini kami berada di Jais pula atas sebab perkara berkaitan syariah ini di bawah undng-undng negeri.

“Memandangkan alamat tempat tinggal anak guam kami dan juga defendan berada di Selangor, dan ada juga kejadian berlaku di Kuala Lumpur, kami dinasihatkan untuk membuat aduan di kedua-dua negeri,” katanya.

“Terlalu Tervk Pihak ketiga Bvli You”-Neelofa

Dalam pad aitu, usahawan dan selebriti terkenal, Neelofa turut meluahkan rasa kasihan atas apa yang di lalui oleh kawan baik beliau

“kita borak banyak about this, sampai at what point i dah tak tahu nak share advice apa, sebab terlalu teruk pihak ketiga punya bvli dia towards you. Masa tu org ramai tak tahu lagi, i sendiri tak sanggup nak digest apatah lagi u yg kena lalui.. mmg u seorang yg terlalu sabar dan kuat, one thing yg i amat2 terkesan , despite apa jadi u sangatlah nak jaga rumah tangga u, u jaga alb suami u, u banyak meng4lah.. moga Allah gantikan segala kesakltan, kepedihan , setiap air mata you yang mengalir kepada kebahagiaan yang berterusan. Amin” komen Neelofa

Setakat artikal ini di tulis, komen dari Neelofa itu telah mendapat 1353 ribu tanda suka, dan rata-rata pengikut Puteri Sarah terus menerus memberi sokongan moral kepada beliau

Sebelum ini, rumah tangga Syamsul dan Puteri Sarah didkwa dil4nda mas4lah disebabkan kehadiran orang ketiga.

Puteri Sarah juga mengakui sudah tidak tinggal sebumbung dengan Syamsul, malah mendkwa suaminya tahu kenapa dirinya bersikap ‘dingin’.

Syamsul juga dilap0rkan mengakv tidak tinggal sebumbung, tetapi tidak bermaksud mahu berplsah.

Mereka berkahwin 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syaikhul Islam dan Sumayyah.

Berikut antara rak4man perbualan Puteri Sarah dengan wartawan yang di kongsi di IG beliau

Sumber:ig puteri sarah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Baru Press

Sumber :www.dnq.pw

Leave a Comment