‘Marketing’ blad4p? dkwa Mas idayu tk pandai jadi juri, Sekali k0men ini dapat perhatian

Semalam hangat diperkatakan mengenai konsert program Famili Duo apabila penyanyi Sissy Iman tidak dapat menahan air mata apabila menerima sergahan komen pedas daripada juri program tersebut iaitu Mas Idayu.

Difahamkan, Sissy Iman bergandingan dengan Naim Daniel menyanyikan lagi Jampi namun Mas Idayu beraganggap lagu tersebut tidak sesuai dengan mereka. Komen Mas Idayu itu sekaligus membuatkan Sissy tidak dapat menahan seb4k di atas pentas.

Bagaimanapun, juri lain seperti Ajai memuji idea mereka yang membawa kelainan ke versi keroncong namun kurang dari segi penyampaian.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia)

“Kamu sebenarnya ada idea. Saya puji idea kamu yang ke arah muzik kerana buat jampi ke keroncong. Kamu selalu tukar keaslian lagu dan konsep. Penyampaian kurang. Saya dengar, kesedapan dan kelembutan lagu tu jadi kasar sikit. Kira tak sampai la. Jadikan sebagai pengajaran,”katanya.

Dalam pada itu, rata-rata netizen kurang senang serta tidak meluahkan rasa tidak puas hati dengan komen Mas Idayu serta mendakwa penyanyi dangdut itu tidak profesional.

Malah, ada yang menegvr Mas Idayu dengan mengatakan tiada masalah untuk memberikan teguran namun biarlah berad4b serta tidak menjatuhkan m4ruah seseorang.

“Mas idayu too much la! Bl4dap sangat….belajar la cara nak jaga hati perasaan orang. Zaman sekarang take istilah mulut j4hat hati baik puih”
“malam ni best je saya tengok persembahan sissy dengan naim. Ntah2 juri yg tak betul mnilai. Memekik mcm tu, hiss. Bgs suruh tukar je juri, misha omar ke”

“Nak komen pun kenalah Jaga Hati …Walaupun dia x perform seperti mana mummy nak. Tapi dia Cuba bawa penbaharuan & experimental untuk memberi Warna tak kan nak benda yg dah pernah kita dengar”

Sumber : rotikaya

Leave a Comment