“Kenapa Nak ‘Influence’ Orang Perk4hwinan Itu Men4kutkan, Bukan Semua Macam Laki Hang” – Eyra Hazali ‘S0und’ Siapa?

Apabila seseorang itu berjaya mencapai satu fasa dalam hidup mereka, tidak kiralah tamat pengajian, bertunang, bernik4h atau menimang cahaya mata pastinya mereka akan dilimpahi dengan ucapan tahniah berserta doa yang baik.

Namun, semakin lama semakin berubah pula perkara itu kerana wujudnya segelintir individu yang ‘bitter’ atau memberi respon yang tidak ser0nok dibaca dan didengar.

Seperti kata pelakon Eyra Hazali di mana dia menegur sesetengah netizen yang gemar memberikan komen negatif terhadap sesuatu perkara di media s0sial dan tidak mend0akan yang baik-baik.

Menerusi Twitter, Eyra menyelar tindakan individu yang gemar memberi komen yang tidak membina atau memberangsangkan berkaitan rumah tangga.

Rasanya tak perlu dah kan komen macam ni? Kenapa nak pengaruh orang (lain) yang perk4hwinan itu menakvtkan?”

Bukan hanya Eyra tetapi ramai warganet mempunyai pandangan yang sama sepertinya dan rata-rata daripada mereka sempat meluahkan pendapat masing-masing.

Malah, ada yang berkata komen sebegitu sebenarnya bukan hanya diberikan oleh orang luar tetapi juga ahli keluarga sendiri yang beranggapan hanya sekadar mahu ‘mengusik’.

Sementara itu, ada juga yang menceritakan tentang pengalaman diperli oleh ibu saudara sendiri hanya kerana usia perk4hwinan yang masih ‘mentah’.

Pada zaman sekarang ini, kita sememangnya sering terbaca komen-komen yang tidak memberangsangkan berkaitan perkahwinan terutamanya dalam kalangan orang muda.

Pasti akan ada segelintir pihak yang memberi komen bernada sinis dan menakutkan sebagai contoh, dalam perkahwinan ini semakin lama semakin kita akan nampak belang pasangan.

Sumber: beautifulnara

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: viralkamipress.dnq

Leave a Comment