“kena buang juga…” Baru umum isteri h4mil, Datuk Fizz Fairuz sampaikan berita kurang baik.

PELAKON Datuk Fizz Fairuz memaklumkan isterinya iaitu Datin Almy Nadia terp4ksa menjalani pembed4han selepas disahkan memiliki ketumbuhan cyst dan juga meng4ndung di luar rahim. Menurut Fizz, ketumbuhan itu dikesan selepas Almy dimasukkan ke h0spital bagi menjalani pemeriksaan doktor pada petang Jumaat.

“Almy masuk bilik pembedahan pada pukul 6.30 petang tadi (Sabtu). Doktor kata ada cyst berdekatan r4himnya. “Cyst itu perlu dibuang cepat kerana takut pecah, jadi doktor cadang buat pembed4han segera,” katanya ketika dihubungi mStar. Sementara itu, Fizz memberitahu keputusan untuk membuat pembed4han itu dimaklumkan pada pagi Sabtu selepas laporan ujian d4rah diketahui.

Katanya, pembed4han itu perlu dilakukan segera kerana bimbang boleh memberi kesan kepada kesihatan dan kandungan kelak. “Dua hari lepas ambil darah untuk pemeriksaan, hari ini dalam pukul 8 pagi dia punya keputusan keluar. “Sekarang ini dia kena buat pembed4han secepat mungkin sebab nanti dia akan menganggu kandvngan jika h4mil kemudian hari. Dia meng4ndung sebenarnya tetapi meng4ndung luar r4him.

“Bila d0ktor periksa dekat r4him kosong. Ada setitik ketvlan dalam r4him tapi doktor kata bukan. Ujian air kecing kata p0sitif (h4mil). Bila buat pemeriksaan lain baru nampak ketulan dekat luar r4him. Cyst itu perlu dibuang cepat kerana takut pecah,DATUK FIZZ FAIRUZ. “Ada cyst yang meng4nggu, kena buang cyst itu cepat dan kandvngan luar r4him itu pun kena buang juga sebab takut pecah,” ujarnya.

Dalam pada itu, Fiz juga memaklumkan keadaan kesihatan isterinya kurang baik serta mengalami lemah tubuh badan sejak kebelakangan ini. “Dia tunjuk simpt0m demam, cir1t bir1t, s4kit perut dan lem4h. Itu yang kami pergi buat pemeriksaan doktor tu,” tambahnya. Untuk rekod, Almy telah mendirikan rumah tangga dengan Fizz pada 26 April 2014 dan pasangan itu dikurniakan empat cahaya mata perempuan.

Sumber : Mstar

Leave a Comment