Bob Lokman adu s4kit belakang sebelum menghembvskan n4fas terakhir

Hari ini, negara dikejvtkan dengan berita pemergian penulis lirik tersohor, Bob Lokman atau nama sebenarnya Mohd. Hakim Lokman, 58.

Difahamkan, penulis lirik lagu Isabella yang dinyanyikan oleh kumpulan rock iaitu Search, sempat mengadu s4kit kepada adiknya, Nik Azuddin Nik Yusoff sebelum menghembvskan n4fas terakhir pada jam 1 tengahari tadi.

Menurut Nik Azuddin, arw4h ada mengadu s4kit belakang sehingga tidak boleh b4ring dengan sempurna sewaktu dia datang ke rumah abangnya pada jam 8 pagi tadi.

Maklum Nik Azuddin, dia ada memujuk arw4h untuk dibawa ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian bagi mendapatkan rawatan. Pun begitu, arw4h Bob Lokman enggan menerima dan menyambut pelawaan tersebut.

“Bagaimanapun, arw4h menolak dan memaklumkan bahawa dia sudah berpvtus asa untuk menjalankan rawatan. Saya sed1h melihat keadaannya dan hanya mampu menggosol belakang badan arw4h selain memintanya bertahan untuk seketika.”ujarnya.
Selang beberapa jam selepas itu, Nik Azuddin dikejvtkan dengan berita kem4tian abangnya.
“Selepas itu, saya pulang ke rumah pada pukul 11 pagi, namun, dikejvtkan dengan berita kem4tian abang kira-kira dua jam kemudian,” katanya lagi.

Dalam pada itu, Nik Azuddin memberitahu, arw4h abangnya sudah dua hari tidak mempunyai selera untuk makan dan dia hanya minum air sahaja dalam tempoh tersebut.

Sementara itu, anak kedua arw4h Bob iaitu Omar Hakim Mohd. Hakim,28, berkata, jen4zah bapanya akan dikebum1kan di Tanah Perkvburan Islam Pulau Hilir  di sini kira-kira jam 9 malam ini.

Selain itu, Omar berkata arw4h ayahnya sudah sak1t sejak lebih 30 tahun lalu selepas dikesan s4kit tulang belakang dan kemudiannya disahkan hidap s4kit jantvng, kencing manis dan p4ru-p4ru berair. Dan, dia cuma terlantar selepas mendapat rawatan di Institut J4ntung Negara (IJN) pada Mei lalu.

“Arw4h sudah mengadu s4kit belakang yang keterlaluan sejak dua hari lalu. Apabila saya mengajaknya ke h0spital, dia tidak mahu,” ujarnya.

Terdahulu, Bob dilaporkan terp4ksa bergantvng ny4wa dengan j4ntung kombinasi bateri iaitu sebuah alat bantuan j4ntung, Implantable Automatic Cardioverter Defibrilator (IADC) dan mended4hkan bateri j4ntungnya hanya berbaki 10 peratus serta boleh pergi menghadap Il4hi pada bila-bila masa.

Sekadar info, arw4h meningg4lkan seorang isteri dan tujuh orang anak yang berusia lapan hingga 28 tahun.

Sumber: Utusan Malaysia ( Rohana Mohd. Nawi) ; oh my media

Leave a Comment