Beras habis suami saIahkn isteri kuat makan, Reaksi isteri pula buat ramai perasan sesuatu

Tak dinafikan, setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga pasti akan menghadapi pelbagai ujian termasuklah dari segi kewangan, wujudnya orang ketiga dan sebagainya.

Begitulah nasib yang dilalui seorang wanita ini apabila suaminya disifatkan seorang yang kedekvt dan berkira dalam memberi nafk4h. Suami pesan jangan tambah nasi. Baru-baru ini, seorang wanita bergelar isteri meluahkan rasa sedih dan terkilan dengan sikap suaminya yang mempertikaikan setiap kali dia meminta wang belanja untuk membeli barangan keperluan dapur.

Tidak terhenti di situ, si suami dikatakan terkejvt kerana beras yang dibeli cepat habis sedangkan dirinya yang kerap menambah nasi setiap kali mereka menjamu selera. Tetapi sebaliknya pula yang terjadi apabila si suami seakan menudvh isterinya yang menghabiskan beras di rumah.

Wanita ini akui sedih dengan sikap suaminya yang terlalu berkira dalam memberi n4fkah. Bercerita dengan lebih lanjut, wanita ini mendakwa dia jarang menjamu selera dalam kuantiti yang banyak sebaliknya dia hanya memakan lebihan nasi anaknya sahaja.

Setiap kali nak tambah nasi, mesti aku banyak fikir. Risau nasi tak cukup. Kalau nak tambah pun, aku akan makan sisa makanan anak aku.

Antara komen warganet.

‘Saya terasa bila sis men4ngis..dalam sangat perasaan ini terasa.. jangan di larang isteri makan..rezeki kamj ada terselit doa s’org isteri..”

Sumber : ohbulan

Leave a Comment